Kutsal Aile önceleri Fatih Altınöz'ün afili filintalar sitesinde bölüm bölüm yayınladığı, tadı damağımızda kalan hikayeleri şeklinde ilerliyordu. Fakat uzun süredir sesi soluğu çıkmıyordu. Bu hikayelerin daha sonra kitaplaştırıldığını görünce alıverdim. Kitaba bayram tatiline giderken yolcu otobüsünde başladım ve yolculuk bittiğinde kitap da bitmişti.
Kitabın arka kapağına baktığımda oldukça iddialı ve insanı okumak için sabırsızlandıran ifadeler karşıma çıktı. Kitabı okumaya başlamama kendimi kaptırmam da bir oldu. Fatih Altınöz, akıcı, komik ve sürprizlerle dolu bir roman yazmış.
Bir bankada memur olarak çalışan İsmail'in şehirli ailesi etrafında dönen olayları İsmail'in gözünden aktarıyor ve bu olaylar ortaya çıktıkça İsmail'in ruh hali ustaca anlatılıyor. Kitap, İsmail'in kayınpederinin doğum gününe katılması ve ardından uzun süredir Kıbrıs'ta bulunan ağabeyi Aytekin'in geri dönmesiyle başlıyor, bundan sonra hiçbir şey İsmail için aynı olmayacaktır. Önce anne ve babası ile ilgili sırları öğreniyor, bankada güvendiği ve saygı duyduğu Erçin Abi'nin çapkınlıklarını öğreniyor ve yine bankada çalışan Saliha'ya aşık oluyor.
Bütün bu olayları okurken İsmail'in her iki ailesinde de nasıl söz sahibi olamadığı ve psikoloji içinde çırpınmalarına gördükçe hem onun için üzülüyor insan hem de aptallığı ve masumiyeti (?) karşısında gülmeden duramıyor. Bence okunmayı hak eden bir kitap ve vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.
Afili Filintalar biraz geç fark ettiğim ama ilgiyle takip ettiğim bir site. Kitabı merak ettim en kısa zamanda edinmek lazım.
YanıtlaSilBu günlerde arka kapaklara taktım. Arka kapağı okuduğunuzda duyduğunuz heyecan ve iştiyak, kitap bitince aynı şekilde kalmış mıydı acaba? Ne kadar eşleşmişti? :)
YanıtlaSilKitaplığımdaki onlarca okunacaktan birisi, siz yazınca heves ettim şimdi. Ah keşke okuduğum kadar kitap alsam.
YanıtlaSilalma hızı > okuma hızı