Hakkımda

Fotoğrafım
Türkiye
Unutmamak adına bir AKIL DEFTERİ.

25 Kasım 2010 Perşembe

Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi


Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi filmini izlemeyeniniz veya en azından duymayanınız kalmamıştır. Ben de işte bu film  izledikten sonra uyarlama olduğunu öğrenince kitabını okumak istedim. Çünkü film 'hayatı tersten yaşamak' gibi özgün ve ilgi çekici bir temele dayanıyordu.

Kitap filmin aksine çok kısa. Yalnız bunu anlamlandırabiliyorsunuz. Sonuçta film bir romandan değil Fitzgerald'ın bir uzun öyküsünden uyarlanmış. Fakat kitabı okumaya devam ettikçe filmden farklı olarak başka sürprizerde bizi bekliyor. Şunu söyleyebilirim ki kitap ve filmde aynı temele dayana hikaye, farklı mecralarda akıyor. Örneğin, kitap da Benjamin'in doğumuyla başlıyor fakat filmin aksine babası Benjamin'i reddetmiyor, kabulleniyor ve kitabın ilerleyen bölümlerinde de eğitiminden askerlik gibi sorunlarına kadar onunla ilgileniyor. Kitapla filmin benzer noktaları sınırlı: İsimleri aynı, zamanın akış yönü aynı ve bedenin değişimi aynı, bunların dışında kitapta farklı bir öyküyle karşılaşıyorsunuz.

Dediğim gibi filminden bambaşka bir okuma bu kitapta sizi bekliyor. 

3 yorum:

  1. Kitap iyi değil diye duymuştum. Siz beğendiniz demek ki? Önerinizi dikkate alıcam. Lİsteme ekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Filmi izledim ve uyarlama olduğunu biliyordum ama demek uyarlamamaymış. Her zaman önce kitabı okumak daha iyi tezi burda da kendini ispatlamış görünüyor. Teşekküler...

    YanıtlaSil
  3. Kitap çok kısa, okumaya başlayınca hemen bitiveriyor. Ama yukarıda dediğim gibi filmdeki gibi bir hikaye bekliyorsanız hayal kırıklığına uğrarsınız. Farklı bir kitap okuyormuş gibi düşünün.

    YanıtlaSil