Hakkımda

Fotoğrafım
Türkiye
Unutmamak adına bir AKIL DEFTERİ.

20 Ekim 2010 Çarşamba

Gitmeyecekler İçin Urbino


Cem Akaş'la tanışmam birkaç yıl önce yoğun tavsiyeler sonucu 'Suç ve Ceza' ile olmuştu. Fakat bir türlü ısınamamıştım. Yazın bir sahaf seferinde 'Gitmeyecekler İçin Urbino' kitabını alınca tekrar bir deneyeyim dedim.

Urbino, Orta İtalya'da yer alan bir Ortaçağ şehri. Cem Akaş, bu şehre gitmeden gidecekler için bir rehber kitap yazmış.

Kitap, İkizler, Tanıklar ve Urbino isimli üç bölümden oluşuyor. İlk bölüm İkizler'de, şehrin o eski ihtişamlı günlerden uzak kalmasının, unutmanın intikamını almak için şehri yakan ikiz kardeşlerin iki farklı ağızdan öyküsü anlatılmış. İkinci bölüm 'Tanıklar'da bu intikam hareketinin farklı insanların, farklı bakış açılarıyla tanıklıkları anlatılıyor. Üçüncü bölüm 'Urbino'da ise bu şehre gidecekler için bir rehbere yer verilmiş: Nerede kalınır, ne yenir, ne okunur...

İkinci Cem Akaş okumam keyifli oldu. Siz de Urbino'ya hareketli ve eğlenceli bir yolculuk yapmak isterseniz rehber kitabınız hazır...

4 yorum:

  1. Bir Ortaçağ şehri mi? hemen okumalıym o halde ortaçağı çok severim...

    YanıtlaSil
  2. Okunmazsa olmaz bir kitap değil ama ben zevk aldım okurken. Umarım siz de beğenirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. Değerli blog yöneticisi makaleleriniz çok başarılı Beton baca olarak çok beğendik. Ekibimiz olarak sitenizin takipçisi olduk.

    YanıtlaSil
  4. İsmim Doktor Michael Baldwin, Iowa Lutheran Hastanesi'nin bir temsilcisi, Organ cerrahisinde uzmandırız ve böbreklerin satın alınmasıyla ilgileniriz ve hastamız böbreğe bağış yapmaya karar veren herhangi bir donöre büyük miktarda para ödemeyi kabul etti. onları kurtarın ve Iowa City, ABD'de bulunuyoruz.
    Böbreğinizi satmakla ilgileniyorsanız, lütfen ilerlememiz için bize geri dönmekten çekinmeyin.
    Ve eğer ilgilenirseniz bizim e-postamız: iowalutheranhospital@gmail.com

    YanıtlaSil