Hakkımda

Fotoğrafım
Türkiye
Unutmamak adına bir AKIL DEFTERİ.

4 Ekim 2010 Pazartesi

Sonbaharda Sarhoş Bir Kasaba


Türk edebiyatında kasaba, taşra hikâyelerine ayrı bir ilgim vardır. Ferhat Uludere’nin son kitabını almamda etkili olan, kitabın isminde geçen kasaba kelimesiydi. Kitabı okumak için elime alırken beklentimi yüksek tutmadım . İlk başlarda kitap Feryal ve Hazan’ın aşk hikâyeleri olarak başlasa da giderek hem kasabanın diğer yaşayanları romana dâhil oldu hem de fantastik öğeler eklendi.
Denizkızları, ölü denizci ruhları, cinler, hayaletler derken bir ara aklıma Sezgin Kaymaz’ı da getirmedi değil. Kel Tayfun, Balıkçı Sülo, Ajan Şaban, İdris Kaptan, Feymece. Hikâyelerini okurken sık sık hüzünlendim. İlle de güzelliği ile canlar yakan, uğruna cinayetler işlenen, diğer kadınları, kızları kıskandıran Feymece’nin kötü kaderini (kadersizliğini) anlatan bölümler için bile bu kitap okunabilir.

Benim için umduğumdan daha keyifli bir okuma oldu. Okuyun, eğer bir kasabada büyüdüyseniz size dair bir şeyler bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

Künye
Sonbaharda Sarhoş Bir Kasaba
Ferhat Uludere
Sel Yayınları

1 yorum:

  1. Bende kitabın ismindeki "sonbahar"ı sevdim. Sonbahar ve taşra çok hoş bir görüntü oluşturdu kafamda. Merak ettim ve not aldım sevgiler...

    YanıtlaSil