Hakkımda

Fotoğrafım
Türkiye
Unutmamak adına bir AKIL DEFTERİ.

27 Ocak 2011 Perşembe

Cinayet Şirketi


Jack London'ın böyle bir kitabı olduğunu rafta görene kadar bilmiyordum. Kitapçıda otururken rafta görünce elime aldım, biraz okudum ve almak için fakat mekan sahibi sipariş olduğunu söyleyerek satmaya yanaşmadı. Tabi bir kez aklıma takılmıştı kitap Muammer Abi'ye biraz iltifat ve gaz vermeler sonucu kitabı aldım, Muammer Abi yeniden sipariş vermek zorunda kaldı.

Cinayet Şirketi, bir dizi şüpheli ölümün arkasında bir grup/şirket olduğunu fark eden kahramanımız, şirkete başvurarak öldürtmek istediği biri olduğunu söyler. Yalnız şirket her önüne geleni öldürmemektedir, cinayeti kabulün en önemli şartı 'toplumsal yarar'dır. (Dexter'in şirketleşmiş versiyonu diye düşünebilirsiniz.) Bütün bu olaylara son vermek amacıyla şirketin patronunu öldürmek için başvuran kahramanımız, gayet felsefi tartışmalar sonucunda cinayet teklifini kabul ettirir. Fakat öldürülmek istenen kişi o kadar kolay lokma değildir ve kovalamaca başlar...

Ahlak, etik değerler, toplumun veya daha genel ve keskin bir ifadeyle devletin yararı ve devamını sağlamak adına suç/cinayet işlenmesi, adalet kavramı kitabın temel konularını oluşturuyor. Ahlaklı ve görev takıntılı, hepsi önemli insanlar olan şirket üyleri var karşımızda. Felsefi tartışmalar sık sık karşımıza çıkıyor. Özellikle cinayeti kabul ettirmek için şirkete başvuran kahramanımız ile şirket patronu arasındaki tartışmalar bitmese diyorsunuz.

Felsefe ve eğlence tam gaz sizi bekliyor bu kitapta. En az diğer Jack London kitapları kadar ilgiyi hak ediyor, sakın kapağına bakıp aldanmayınız...


2 yorum:

  1. Tıpkı böyle bir konusu olan bir filme rastlamıştım TV'de ama başka bir şey hatırlamıyorum film hakkında. Tamamen izlememişim ya da izlemeye gerek görmeyecek kadar kötü çekilmişti? Oysa london'dan böyle bir hikaye okumak kesinlikle daha tatminkar olacaktır :)

    YanıtlaSil
  2. Konusu klasik Hollywood macera filmlerine benzese de Jack London bu konuya nasıl bakmış görmek lazım. Kesinlikle daha tatminkar :)

    YanıtlaSil